5 egenskaper hos en dyktig personlig trener

Konkurransen om kundene er hard for personlige trenere, og man må gjøre en god jobb hver eneste dag for å bygge opp et godt rykte i bransjen. Hvis man er nyutdannet kan dette være veldig tøft, men hold ut!

Folk velger personlige trenere basert på mange vurderingskriterier. De mest grunnleggende er for eksempel om man skal ha en mannlig eller en kvinnelig personlig trener. Et annet eksempel er folk som velger “kjendistrenere”, rett og slett for statusen sin skyld. Hvilket kjønn du har kan du ikke velge, men du kan velge hvilke kunder du ønsker å sikte deg inn mot. Vil du hjelpe overvektige til å gå ned i vekt? Vil du hjelpe profesjonelle/halvprofesjonelle idrettsutøvere? Vil du hjelpe mannen i gata? Eller vil du gå etter kjendisene og de rike?

Uansett hvem du som personlig trener ønsker å hjelpe, så er det et sett med grunnleggende egenskaper du bør ha. Og dette er garantert også egenskaper de kunder vil legge merke til. Så følg med!

1. Et oppriktig ønske om å hjelpe

De dyktigste personlige trenerne er de som virkelig er opptatt av kundene sine, som er entusiastisk og som virkelig legger sjelen sin i å hjelpe de til å nå sine mål. De er genuint interessert i å høre om kundens treningshverdag og treningsmål, og brenner for at kunden skal lykkes.

Motivasjonen for å trene kan variere stort. Kanskje har man sovet dårlig natten før, kanskje været er dårlig, osv. Det er mange grunnen til at folk mangler motivasjon til å trene en dag. Derfor skal en god personlig trener gi motivasjon og energi til å ta fatt på treningsøkten, og til å gjøre den skikkelig. En god personlig trener skal hjelpe folk med å nå mål man ikke trodde var mulig!

2. God til å kommunisere

Hvordan skal en god personlig trener kunne hjelpe deg på best mulig måte? Kommunikasjon! Han eller hun må spørre kunden, prate og avdekke motivasjonen for det hele. Og ikke minst avdekke flaskehalsene som måtte ligge i veien, både praktisk og mentalt.

Ved første møte med en kunde må man avdekke viktige mål, medisinsk bakgrunn, timeplan, tidligere treningsvaner og eventuelt andre ting som måtte påvirke treningen. Og ved hvert møte vil all kommunikasjon mellom PT og kunde gi nyttig informasjon som kan brukes for å forbedre samarbeidet og for å hjelpe den personlige treneren til å gjøre en enda bedre jobb. Hva tenker du på i dag, hvorfor er du mer motivert i dag enn i går, osv. Alt dette er spørsmål en personlig trener må spørre seg selv og kunden.

Både verbal og ikke-verbal kommunikasjon er viktig. Lytt godt, og les kroppsspråk. Kommunikasjonen vil fortsette gjennom hele treningen og justeringer vil bli gjort for å kjapt tilpasse programmet til å maksimere effektiviteten av hver økt med deg som personlig trener tilstede.

3. Dyktig til å lære bort

En dyktig personlig trener er også en fantastisk lærer. Kanskje den beste du noensinne har møtt. Med mindre kunden har mye erfaring fra trening, så vil vedkommende være svært mottakelig for ny kunnskap som du kommer med. Å øker du kunnskapen hos kunden, vil det bli lettere å nå målene som settes, og lettere å føle at personlig trening gir en verdi utover det å komme i bedre form. Dyktige personlige trenere er flinke lærere, vant til å jobbe med et variert klientell og i stand til å forklare et enkelt konsept fra flere forskjellige ståsted.

Undervisningsstilen må også tilpasses hver enkelt kundes læringsstil. Legg merke til hvordan de ønsker å motta tilbakemeldinger, og forsøk å snakke deres språk når du skal forklare noe. Hvis det er et begrep kunden ikke forstår eller en øvelse personen ikke får til, vil en god personlig trener vise eller forklare på en måte som gir mening for kunden.

4. Godt omdømme

En dyktig personlig trener trenger ikke å tenke så mye på å reklamere for seg. Hvorfor? Fordi hver klient verver nye. Det er ingen grunn til å betale for annonsering når man bygger opp en virksomhet rundt den beste formen for markedsføring: jungeltelegrafen.

For det første folk gjør når de skal se etter personlige trenere er nettopp å se rundt seg, og spørre venner. “Har jeg noen på Facebook som snakker positivt om en PT? Har noen av mine venner gode erfaringer?”. Dette må ikke undervurderes. Bygg derfor et godt omdømme. Gjør en skikkelig jobb, hver gang. Oppfordre folk til å dele opplevelsene på sosiale medier og skap positivitet rundt den jobben du gjør.

5. Kunnskap om trening

En god personlig trener må selvfølgelig også ha kunnskap om trening. Enkelte potensielle kunder som snakker med deg vil også spørre om de bakgrunn, og kanskje også be om å få se kursbevis eller gradspapirer.

Men det å ha de grunnleggende kunnskapene og ferdighetene vil ikke være nok. Du må også kunne videreutvikle deg, tilegne deg ny kunnskap og følge med på hva som skjer i bransjen og innenfor forskning på trening og helse. Husk at også du kan lære noe av å møte nye kunder, og av å lære dem å kjenne. Bruk deres unikhet til å tilegne deg ny kunnskap og kompetanse.

 

Om du har disse personlige egenskapene, eller er motivert for å bli dyktig på alt dette, så har du alle tiders mulighet til å bli en meget dyktig personlig trener!