Vinteren er treningstid!

Når det blir kaldt og mørkt ute, og snøen legger seg, da er det på tide å trekke inn på treningssenteret! Takket være alle treningssentre rundt omkring er det ikke noe vanskelig å trene om vinteren heller. Og som personlig trener er dette virkelig tidspunktet du kan hjelpe folk til å komme seg gjennom vinteren, og møte sommeren bedre trent enn noen gang.

 

5 egenskaper hos en dyktig personlig trener

Konkurransen om kundene er hard for personlige trenere, og man må gjøre en god jobb hver eneste dag for å bygge opp et godt rykte i bransjen. Hvis man er nyutdannet kan dette være veldig tøft, men hold ut!

Folk velger personlige trenere basert på mange vurderingskriterier. De mest grunnleggende er for eksempel om man skal ha en mannlig eller en kvinnelig personlig trener. Et annet eksempel er folk som velger “kjendistrenere”, rett og slett for statusen sin skyld. Hvilket kjønn du har kan du ikke velge, men du kan velge hvilke kunder du ønsker å sikte deg inn mot. Vil du hjelpe overvektige til å gå ned i vekt? Vil du hjelpe profesjonelle/halvprofesjonelle idrettsutøvere? Vil du hjelpe mannen i gata? Eller vil du gå etter kjendisene og de rike?

Uansett hvem du som personlig trener ønsker å hjelpe, så er det et sett med grunnleggende egenskaper du bør ha. Og dette er garantert også egenskaper de kunder vil legge merke til. Så følg med!

1. Et oppriktig ønske om å hjelpe

De dyktigste personlige trenerne er de som virkelig er opptatt av kundene sine, som er entusiastisk og som virkelig legger sjelen sin i å hjelpe de til å nå sine mål. De er genuint interessert i å høre om kundens treningshverdag og treningsmål, og brenner for at kunden skal lykkes.

Motivasjonen for å trene kan variere stort. Kanskje har man sovet dårlig natten før, kanskje været er dårlig, osv. Det er mange grunnen til at folk mangler motivasjon til å trene en dag. Derfor skal en god personlig trener gi motivasjon og energi til å ta fatt på treningsøkten, og til å gjøre den skikkelig. En god personlig trener skal hjelpe folk med å nå mål man ikke trodde var mulig!

2. God til å kommunisere

Hvordan skal en god personlig trener kunne hjelpe deg på best mulig måte? Kommunikasjon! Han eller hun må spørre kunden, prate og avdekke motivasjonen for det hele. Og ikke minst avdekke flaskehalsene som måtte ligge i veien, både praktisk og mentalt.

Ved første møte med en kunde må man avdekke viktige mål, medisinsk bakgrunn, timeplan, tidligere treningsvaner og eventuelt andre ting som måtte påvirke treningen. Og ved hvert møte vil all kommunikasjon mellom PT og kunde gi nyttig informasjon som kan brukes for å forbedre samarbeidet og for å hjelpe den personlige treneren til å gjøre en enda bedre jobb. Hva tenker du på i dag, hvorfor er du mer motivert i dag enn i går, osv. Alt dette er spørsmål en personlig trener må spørre seg selv og kunden.

Både verbal og ikke-verbal kommunikasjon er viktig. Lytt godt, og les kroppsspråk. Kommunikasjonen vil fortsette gjennom hele treningen og justeringer vil bli gjort for å kjapt tilpasse programmet til å maksimere effektiviteten av hver økt med deg som personlig trener tilstede.

3. Dyktig til å lære bort

En dyktig personlig trener er også en fantastisk lærer. Kanskje den beste du noensinne har møtt. Med mindre kunden har mye erfaring fra trening, så vil vedkommende være svært mottakelig for ny kunnskap som du kommer med. Å øker du kunnskapen hos kunden, vil det bli lettere å nå målene som settes, og lettere å føle at personlig trening gir en verdi utover det å komme i bedre form. Dyktige personlige trenere er flinke lærere, vant til å jobbe med et variert klientell og i stand til å forklare et enkelt konsept fra flere forskjellige ståsted.

Undervisningsstilen må også tilpasses hver enkelt kundes læringsstil. Legg merke til hvordan de ønsker å motta tilbakemeldinger, og forsøk å snakke deres språk når du skal forklare noe. Hvis det er et begrep kunden ikke forstår eller en øvelse personen ikke får til, vil en god personlig trener vise eller forklare på en måte som gir mening for kunden.

4. Godt omdømme

En dyktig personlig trener trenger ikke å tenke så mye på å reklamere for seg. Hvorfor? Fordi hver klient verver nye. Det er ingen grunn til å betale for annonsering når man bygger opp en virksomhet rundt den beste formen for markedsføring: jungeltelegrafen.

For det første folk gjør når de skal se etter personlige trenere er nettopp å se rundt seg, og spørre venner. “Har jeg noen på Facebook som snakker positivt om en PT? Har noen av mine venner gode erfaringer?”. Dette må ikke undervurderes. Bygg derfor et godt omdømme. Gjør en skikkelig jobb, hver gang. Oppfordre folk til å dele opplevelsene på sosiale medier og skap positivitet rundt den jobben du gjør.

5. Kunnskap om trening

En god personlig trener må selvfølgelig også ha kunnskap om trening. Enkelte potensielle kunder som snakker med deg vil også spørre om de bakgrunn, og kanskje også be om å få se kursbevis eller gradspapirer.

Men det å ha de grunnleggende kunnskapene og ferdighetene vil ikke være nok. Du må også kunne videreutvikle deg, tilegne deg ny kunnskap og følge med på hva som skjer i bransjen og innenfor forskning på trening og helse. Husk at også du kan lære noe av å møte nye kunder, og av å lære dem å kjenne. Bruk deres unikhet til å tilegne deg ny kunnskap og kompetanse.

 

Om du har disse personlige egenskapene, eller er motivert for å bli dyktig på alt dette, så har du alle tiders mulighet til å bli en meget dyktig personlig trener!

 

 

 

Trening er i vinden som aldri før!

Trening og sunn livsstil er i vinden som aldri før i Norge, og det gir gode muligheter for deg som har kunnskap og kompetanse på trening.

Alle skal trene for tiden, og fokuset på fysisk aktivitet er større enn noen gang. Det gir gode muligheter for de med personlig trener utdanning. Det er stor etterspørsel etter kompetente personlige trenere og treningsveiledere. Grunnen til dette er selvfølgelig at de fleste har begrenset kunnskap om trening og kroppens respons på trening. Her har personlige trenere en viktig samfunnsoppgave i å sørge for at folk trener på riktig måte, og i riktige mengder, slik at folk ikke pådrar seg skader eller andre plager.

Sommeren er vanligvis ikke høysesong for trening inne på treningssenter, men stadig flere trener også målrettet ute i naturen. Mulighetene for deg som personlig trener er absolutt til stede for å lage et treningstilbud som er tilpasset denne gruppen i sommermånedene. Lavsesongen er også en ypperlig mulighet til å tilegne seg ny kunnskap eller ta et lite ekstrakurs. Sjekk gjerne ut vår oversikt over personlig trener utdanninger, og se om det er noe som kan passe ditt behov!

 

Personlig trener utdanning i 2015

Vi nærmer oss slutten på nok et år, og det er snart på tide å se frem mot et nytt. Vi legger bak oss et fantastisk år for oss som jobber og er glade i trening. Treningsbransjen går så det suser, og etterspørselen etter personlige trenere er stor. For oss som har fokus på personlig trener-utdanning har dette selvfølgelig smittet over. Spørsmålet nå er hvordan dette blir i tiden fremmover.

Personlig trening i 2015

Vi må være såpass realistiske at hvordan bransjen vår gjør det er veldig avhengig av hvordan resten av landet gjør det. Vi lever av at folk har råd og mulighet til å legge ekstra i treningen. Vi kan rett og slett ikke komme unna at det å betale noen for å få treningsveiledning er en luksusgode som de fleste fint kan klare seg uten. En ting er at vi lever og ånder for trening, men vi er helt avhengig av at mange “vanlige folk” også har denne interessen for trening, og benytter seg av denne “luksustjenesten” som vi tilbyr. Missforstå meg rett med at dette er en “luksustjeneste”. Jeg mener altså at det er en tjeneste som folk vil stramme inn på før mye annet. Mat, boliglån, husleie og alt det der kommer langt foran.

Pessimistiske økonomer spår tøffere tider i Norge. Men likevel skal vi ikke bli alt for negative her. Vi har alle mulige forrutsetninger for å komme oss godt gjennom en nedgangstid, og forhåpentligvis vil en stor andel nordmenn fortsatt ha råd og lyst til å benytte personlige trenere.

Hva er viktig for deg som PT fremover?

Men oppfordringen min til deg som er eller ønsker å bli Personlig trener er som følgende: Vær bevisst på din egen rolle i samfunnet, og din egen rolle som motivator, rollemodell og treningslærer. Vær sulten på ny kunnskap, øk kompetansen din og profiler deg selv. Er du en dyktig, kunnskapsrik og hyggelig PT står du mye sterkere enn en som ikke er like dyktig, uansett hvordan det går fremover.

Lykke til med sluttspurten av 2014!

 

Kampsportutstyr

Riktig kampsport utstyr er viktig – Hva bør du se etter?

I kampsportens verden er det utrolig viktig med det rette utstyret. Hvorfor? Jo, for du må ha noe som du lett kan bevege deg rundt i, der du ikke blir stoppet av tøyet ditt for eksempel. Her er en lett fightshorts med god bevegelighet noe du bør se etter. Annet Mixed martial arts (MMA) utstyr du kan ha god bruk for er et par eller flere boksehansker. Her er det flere ting du må huske på som bruksområde og hva du liker av feste på dem. Continue reading…

 

Trene under svangerskapet

Det å fortsette med fysisk aktivitet under svangerskapet er godt dokumenter, men hva bør du prioritere under de ulike trimesterne når magen din vokser? Les mer om hvordan trene under svangerskapet.

Egen erfaring viser at det å opprettholde like høy intensitet, mengde eller varighet på treningen ikke lar seg gjøre når magen vokser. Treningen blir tyngre og det er viktig å tenke på at svangerskapet ikke er tiden for de store fysiske forbedringene, men mer aktuelt å vedlikeholde en viss fysisk form. Husk også at energi- og næringsinntaket må stå i forhold til forbruket ditt. Continue reading…

 

Markedsfør deg hos oss

Personligtrenerutdanning.info rangerer høyt i Google og begynner stadig å få flere besøkende. Det er over 6600 lokale søk etter personlig trener hver måned og vi kommer på førstesiden i Google når man søker på dette.

Jobber du som personlig trener eller driver med noe annet knyttet til bransjen? Få din artikkel publisert hos oss med link til din egen nettside. Det er også mulig å få banner hos oss, avhengig av størrelse, hvor lenge du ønsker dette osv kan vi skreddersy et godt tilbud til deg. Ta kontakt med oss for mer info.

 

Det er aldri for sent

Det kan sies mye om menn i 40 års krise og alt som hører med. Mitt “oppvåkningstidspunkt” var 1. juledag i 2007. Jeg gikk på vekta for første gang på mange år. Den viste 100 kg.!!! hallooo! jeg har jo veid 85 bestandig? Lederjobb i byggebransjen over flere år, et hektisk liv og dårlige matvener hadde satt sine spor. Her måtte det handling til. Jeg veddet med min kone og sa jeg skulle veie 85 kg. 1. april 2008. Det betydde slanking av en halvgammel mannekropp. Å slanke seg er sånt mora mi drev med tenkte jeg. Når var det min tur plutselig. Et litt forfengelig vesen hjalp heldigvis til at jeg ikke kunne la forfallet fortsette.

Continue reading…

 

Hvordan komme i bedre form?

Mye handler idag om fitness og hvordan trene kroppen for å holde seg i bedre form. Denne trenden ser vi gå igjen blandt både unge og eldre mennesker. Det er selvsagt ulike treningsformer som praktiserer men man ser at styrketrening er blitt unektelig populært og går igjen hos mange av de som har oppdaget at det å trene kroppen gir økt livskvalitet.

Continue reading…

 

Hva er proteinpulver og hvorfor skal du bruke proteinpulver?

Hva er proteinpulver og hvorfor skal du bruke proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskudd og populært blandt idrettsuttøvere for å øke muskelmasse. Du har sikkert hørt at protein er kroppens byggestener, og det stemmer veldig godt. Uten protein er det vanskelig å vedlikeholde- og øke muskelmassen. Men heldigvis finner vi protein i mange av matvarene vi daglig spiser. Likevel er det enkelte som trenger en større dose protein daglig og spesielt gjelder dette de som aktivt trener og ønsker å få en større muskelmasse. Continue reading…