Hvordan komme i bedre form?

Mye handler idag om fitness og hvordan trene kroppen for å holde seg i bedre form. Denne trenden ser vi gå igjen blandt både unge og eldre mennesker. Det er selvsagt ulike treningsformer som praktiserer men man ser at styrketrening er blitt unektelig populært og går igjen hos mange av de som har oppdaget at det å trene kroppen gir økt livskvalitet.


Hverdagen vår blir mer og mer styrt av den teknologiske verden og det innebærer ofte mange timer foran pc’en, enten det er hjemme eller på jobb så sitter vi stille mange timer om dagen. Mange opplever muskel- og leddproblemer som følge av dette. Veldig mange av den eldre generasjonen lider f.eks av osteoprose og er nødt for å få musklene i aktivitet.

Du har kanskje allerede satt deg som mål å begynne å trene. Styrketrening har jo vært populært blandt menn i lang tid men vi ser at også kvinnene i større grad har begynt med denne type trening. Før du melder deg inn i et treningsstudio bør du sette deg mål og aller helst lage deg et treningsprogram. Ellers blir du som så mange andre, støttemedlem hos det lokale treningssenteret. Du kan lese på nettet etter treningsprogram og få mange gode tips eller gjøre som mange andre og ta kontakt med en personlig trener. Det koster selvsagt litt penger men hvem er ikke interessert å investere i sin egen helse? En personlig trener kan være behjelpelig med å lage et treningsprogram for deg og motivere deg i startfasen. Personlige trenere er ofte veldig flinke til å se hvilke muskler du bør trene og hvordan du bør gjøre dette på best mulig for å skåne kroppen din mot belastningsskader og feil treningsteknikker. Hvis du syns det er vanskelig å begynne å trene er en personlig trener absolutt å anbefale, det gir deg valuta for pengene og du kan få den hjelpen du trenger i begynnelsen slik at du etter hvert kan fortsette på egenhånd.

Husk at personlig trener-yrket ikke er beskyttet og det derfor finnes mange som kaller seg “personlig trener”. Vi vil derfor anbefale en utdannet personlig trener.

Christina Gjestvang har bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i idrettsbiologi, samtidig har hun en mastergrad der hun har spesialisert seg på idrettsfysiologi og fysisk aktivitet og helse. Idag jobber hun som personlig trener og gruppeinstruktør ved Sats Vulkan og Eidsvoll Balletsenter. Hun holder også foredrag og kurs og kan hjelpe deg med vektnedgang, øke prestasjonene dine, bedre kondisjonen og utholdenheten din og fungere som en motivator.
Du kan ta kontakt med Christina direkte på hennes facebookside eller sende henne en epost på christina.gjestvang@hotmail.com hvis du ønsker kurs, treningsprogram eller foredrag.