Personlig trener utdanning i 2015

Vi nærmer oss slutten på nok et år, og det er snart på tide å se frem mot et nytt. Vi legger bak oss et fantastisk år for oss som jobber og er glade i trening. Treningsbransjen går så det suser, og etterspørselen etter personlige trenere er stor. For oss som har fokus på personlig trener-utdanning har dette selvfølgelig smittet over. Spørsmålet nå er hvordan dette blir i tiden fremmover.

Personlig trening i 2015

Vi må være såpass realistiske at hvordan bransjen vår gjør det er veldig avhengig av hvordan resten av landet gjør det. Vi lever av at folk har råd og mulighet til å legge ekstra i treningen. Vi kan rett og slett ikke komme unna at det å betale noen for å få treningsveiledning er en luksusgode som de fleste fint kan klare seg uten. En ting er at vi lever og ånder for trening, men vi er helt avhengig av at mange “vanlige folk” også har denne interessen for trening, og benytter seg av denne “luksustjenesten” som vi tilbyr. Missforstå meg rett med at dette er en “luksustjeneste”. Jeg mener altså at det er en tjeneste som folk vil stramme inn på før mye annet. Mat, boliglån, husleie og alt det der kommer langt foran.

Pessimistiske økonomer spår tøffere tider i Norge. Men likevel skal vi ikke bli alt for negative her. Vi har alle mulige forrutsetninger for å komme oss godt gjennom en nedgangstid, og forhåpentligvis vil en stor andel nordmenn fortsatt ha råd og lyst til å benytte personlige trenere.

Hva er viktig for deg som PT fremover?

Men oppfordringen min til deg som er eller ønsker å bli Personlig trener er som følgende: Vær bevisst på din egen rolle i samfunnet, og din egen rolle som motivator, rollemodell og treningslærer. Vær sulten på ny kunnskap, øk kompetansen din og profiler deg selv. Er du en dyktig, kunnskapsrik og hyggelig PT står du mye sterkere enn en som ikke er like dyktig, uansett hvordan det går fremover.

Lykke til med sluttspurten av 2014!