Hvorfor bør du skaffe en personlig trener?

Det er mange grunner til å skaffe deg en personlig trener når du skal begynne å trene. Men personlig trener yrket er ikke en beskyttet tittel og du bør derfor være obs på flere ting når du velger deg dette. De fleste personlige trenere har en dyr timepris på alt fra 350-600 kr timer. Det er en dyr pris å betale hvis du ikke får det du ønsker gjennom dette.

En personlig trener bør derfor være en som er sertifisert og han bør være godt utdannet innen anatomo, treningsfysiologi, helse og ernæring og psykologi, siden mye av jobben innebærer motivasjon og fokus. Du bør også spørre deg selv hvorfor du trenger en personlig trener og legge en plan for den videre treningen.

Planlegging

En personlig trener skal lage en plan som passer til din form og mål etter at han gjør en vurdering av dine individuelle behov. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, kan treneren utvikle en plan rettet mot fettforbrenning og vekttap. Hvis du ønsker å og utvikle musklene dine, kan en personlig trener utvikle en treningsplan fokusert mer på dette.

Motivasjon

Å få deg motivert og klar for å trene kan være en kamp i seg selv. Hvis du har en personlig trener og en avtale om å møte opp til trening kan det være en grunn til at du faktisk møter opp på gymmet. Hvis du betaler for en trener vil du sannsynligvis også bli enda mer motivert og dropper ikke treningen du allerede har betalt eller må betale for. En personlig trener kan også ofte hjelpe deg med å holde deg motivert og komme med kostholdtips som vil hjelpe deg å gjøre sunne valg som vil påvirke motivasjonen.
Det er viktig å nevne at en personlig trener også kan leies på enkeltbasis for å forsikre deg at du er på riktig kurs.

Treningstips

Riktig teknikk, spesielt når det gjelder løftvektning eller presse kroppen til å gjøre valg den ikke er vant med, er svært viktig for å unngå skader som kan utsette din trening eller føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner. En personlig trener kan forklare deg hvordan du f.eks skal plassere kroppen din til å gjøre øvelsene på en forsvarlig og trygg måte. Du kan ofte også få hjelp til dette av de ansatte hvis du trener på et treningssenter som er bemannet.

Lykke til med treningen – og husk at det ikke finnes noen unnskyldning til å droppe den.
Ønsker du ikke eller har ikke økonomi til å leie en personlig trener, få med deg en kompis og meld deg på et helsestudio.